Rechtszaak in Amerika

Toen ik mezelf steeds meer in de materie ging verdiepen, merkte ik dat ik twijfels had over de informatie die ik destijds vond op sites van lotgenoten. Dit was trouwens lang voordat social media zoals instagram en facebook overspoeld werd met Breast Implant Illness. Het leek soms moeilijk te geloven wat de Amerikaanse lotgenoten schreven, het was bijna crimineel. Door o.a. herhaaldelijk deze verhoren te lezen (onder ede afgelegd) merkte ik dat er wel degelijk meer aan de hand was. Er kwamen dingen aan het licht, bijvoorbeeld afspraken die waren gemaakt tussen (zogenaamde onafhankelijke) universiteiten en bijvoorbeeld een epidemioloog van Dow Corning. Er werden afspraken gemaakt hoe epidemiologisch onderzoek opgezet moest worden en bijvoorbeeld zoutwaterprothesen geincludeerd moesten worden.

Een vriendin (JD) van de epidemioloog uit dit panel was getuige voor de fabrikant in een van de rechtszaken over borstimplantaten. De echtgenoot van de epidemioloog die verhoord werd had zelf een medisch hulpmiddel op de markt gezet waar de ‘silastic’ filler een onderdeel was. In die tijd was de medische industrie ook bang voor tekorten aan medical grade siliconen voor andere medische hulpmiddelen omdat Dow Corning ging staken met de productie.

Hieronder een stukje van een van de advocaten die de siliconenindustrie verdedigden, zijn ironische manier van schrijven zegt genoeg!

Vorige maand verscheen er een artikel online met een verzameling casereports uit Nederland. Jan Tervaert & R. M. Kappel, “Silicone implant incompatibility syndrome (SIIS):A frequent cause of ASIA (Shoenfeld’s syndrome)”, Immunologic Research (2013). De auteurs gebruiken Shoenfeld’s criteria voor ASIA en postuleren een causaal verband tussen siliconenimplantaten en het syndroom in 32 gevallen.Deze maand is de aanval geïntensiveerd. Yehuda Shoenfeld, “Video Q&A: wat is ASIA? Een interview met Yehuda Shoenfeld,” 11 BMC Medicine 118 (2013). De video van Dr. Shoenfeld is ook beschikbaar voor degenen die het misschien moeilijk kunnen geloven dat dit artikel zijn weg naar druk heeft gevonden. Siliconen. Het gaat nooit weg.

Het gehele verhoor van een toxicoloog, immunoloog, reumatoloog en een epidemioloog.

WEBsite-verhoor-van-een-toxicoloog-en-immunoloog

WEBsite-Rechtszaak-verhoor-van-een-reumatoloog

WEBsite-verhoor-van-een-epidemioloog

You cannot copy content of this page